Práce na zahradě nemusí být dřina.

Rok co rok všichni netrpělivě vyhlížíme konec zimy a těšíme se na slunečné, teplé dny. Pro majitele zahrad však se zimou zároveň končí období odpočinku od zahradních prací a jen co se teploty začnou držet na příjemných hodnotách, čeká je venku spousta práce. Pro některé zahrádkáře jsou to činnosti oblíbené, při kterých relaxují, pro druhou skupinu představují nezbytnou údržbu, která prostě k domu, chatě či chalupě patří. Ať už se řadíte do první, či druhé skupiny, práci na zahradě si můžete značně usnadnit, pokud si k ní vezmete na pomoc tu správnou techniku. Jakou zvolit?

Zahradní sekačka, vyžínač, plotostřih, fukar na listí nebo třeba řetězová pila. To jsou běžné stroje, bez kterých se při údržbě pozemku neobejdete. V poslední době se stále větší oblibě těší jejich akumulátorové provedení, a to především z nezpochybnitelných praktických důvodů.

Aku zahradní technika s řadou benefitů

I když popularita aku strojů a nářadí roste, najde se stále ještě dost lidí, kteří pochybují zejména o výkonu či výdrži akumulátoru. Pravdou je, že v úplných začátcích aku techniky nebyl výkon nikterak valný, to se však už dávno změnilo. Aku stroje jsou dnes již schopny zajistit výkon srovnatelný s elektrickými modely – a ty z vyšších kategorií je mnohdy i předčí. Ke skvělému výkonu si však nesou i další skvělé výhody.

  • Aku stroje a nářadí lze používat kdekoliv – nejsou závislé na připojení k elektrické energii, takže je můžete používat i na místech, kde  lišky dávají dobrou noc. Při práci s nimi nejste nikterak omezováni přívodním kabelem, takže se nemusíte ohlížet na délku kabelu nebo shánět prodlužovací kabel.
  • Provoz aku modelů je tichý a bezemisní, takže nerušíte sebe ani své sousedy.
  • Většina aku nářadí a strojů vyniká nízkou hmotností, která usnadňuje manipulaci, a skvělou ergonomií.
  • Oproti benzínovým strojům jsou ty akumulátorové výrazně méně náročné na údržbu – nevyžadují žádnou speciální péči. A navíc u nich ušetříte i za spotřební materiál, kterému se u benzínu nevyhnete, jako jsou filtry, svíčky, oleje atd.
  • Z hlediska obsluhy oceníte také snadné startování, které pohodlně zvládnete stisknutím jediného tlačítka.

 

Bateriový program šetřící náklady

Nabídka aku techniky je opravdu rozmanitá a vždy je třeba upřednostňovat nejen kvalitu, ale také možnost budoucích úspor, ke kterým dopomůže také možnost využití jednoho akumulátoru pro více strojů a nářadí – baterii jednoduše měníte mezi různými stroji a nářadím, což šetří náklady při pořízení (novou techniku zakoupíte bez akumulátoru). 

Chcete-li zkombinovat vysoký výkon s kvalitními komponenty, dlouhou životností, vyspělými technologiemi, skvělou ergonomií, 3letou zárukou a zároveň příznivou cenou, pak vám doporučujeme sáhnout po řadě akumulátorového nářadí Procraft. Tento výrobce v rámci svého bateriového programu Procraft využívá 20V akumulátory s HDSC technologií, což je nejnovější technologie pro elektronickou regulaci výkonu a ochranu při nabíjení u lithiových akumulátorů. 

Akumulátor, který rozpozná stroj

Častým problémem levné elektroniky bývá, že baterie s některým strojem funguje dobře, s jiným ale ne. Důvodem jsou obrovské rozdíly v odběrových křivkách různých druhů strojů. Vyspělá technologie 20V akumulátorů Procraft je však schopna rozpoznat, ve kterém stroji se nachází, optimálně se mu přizpůsobit, poskytnout vždy maximální výkon a využít maximálně svou kapacitu. Kvalitní lithium-iontové články spolu s chytrou elektronikou dokonce umožňují okamžitý přísun potřebné energie i ve chvíli skokového zvýšení potřebného výkonu. Jeden a ten samý 20V akumulátor tak můžete nejen používat pro širokou škálu nářadí, zároveň z něj ale vždy dostanete maximální výkon i maximální možnou dobu chodu stroje na jedno nabití.

Akumulator-20V

Kromě elektronické regulace výkonu je další nespornou výhodou HDSC technologie také neustálé monitorování každého jednotlivého článku v baterii a ochrana samotné baterie před přetížením nebo přehřátím. A co nelze u bateriového systému opomenout, je také to, že vám pro nabíjení nejrůznějších strojů ze stejného programu postačí jedna jediná nabíječka – ušetříte tak místo v dílně či garáži a také čas neustálým hledáním vhodné kombinace akumulátoru a nabíječky. Procraft navíc spolupracuje s japonským výrobcem nářadí Makita, takže 20V akumulátory systému Procraft lze použít i pro aku nářadí Makita 20 V, jako jsou vrtačky, hoblíky, rázové utahováky, pily, brusky atd. Všechny 20V akumulátory Procraft jsou také opatřeny integrovanými LED, které indikují stav nabití, takže jednoduše zjistíte okamžitou kapacitu baterie, aniž ji musíte vkládat do stroje.

LED-reflektor

Aku technika vyřeší všechny vaše zahradní požadavky

Jakmile jednou podlehnete výhodám akumulátorové techniky, nebudete chtít měnit. A rozhodně se ani nemusíte jakkoliv omezovat. Dnes již můžete vybírat z opravdu širokého sortimentu zahradních strojů a nářadí s aku pohonem. Procraft vám nabídne aku stroje pro údržbu zeleně, jako jsou křovinořezy, pily, vysavače listí atd., ale například také aku nůžky na větve či aku reflektor, které oceníte při práci po tmě, nebo při kempování. Veškeré práce kolem domu, chaty či chalupy tak získají zcela nový rozměr, nebudete se při nich muset jakkoliv omezovat a budou vás bavit.